FREEBET - pariuri sportive, pariuri online, pariuri live, free bets
  GHIDUL  PARIURILOR  SPORTIVE
FREEBET - pariuri sportive, pariuri online, pariuri live, free bets
PARIURI
SPORTIVE
CASE DE
PARIURI
FREEBETS
ROMANIA
ALTE
PROMOTII
COMPARATII
COTE
SCORURI
LIVE
CLASAMENTE
SPORTIVE
GHIDURI INCEPATORI       GLOSAR PARIURI       STILURI / STRATEGII       PARIURI SIGURE       STIRI SPORTIVE       ARTICOLE       CONTACT
 
 

Pariuri Parlay

Pentru multe persoane pariurile sportive sunt doar un hobby – o metoda simpla de a petrece timpul liber pentru cei ce vor sa traiasca emotia rezultatului. Pe de alta parte, pariurile sportive pot fi foarte profitabile pentru o parte de oameni si in unele cazuri o cale de a-si castiga traiul de zi cu zi.

In secolul 21 toata lumea cauta sa se imbogateasca cat mai repede si cat mai simplu. Casinourile si loteriile sunt la cea mai mare rata a vanzarilor in aceasta perioada, deoarece lumea spera ca va invinge sistemul si va castiga o multime de bani.  

Exista multe strategii disponibile pentru cei interesati, unele din ele functioneaza, altele nu, dar cele mai preferate strategii sunt cele de tipul „parlay” sau „accumulator”.

Spre deosebire de pariurile care depind de un singur rezultat, castigarea unui pariu de tip „accumulator” depinde de mai multe rezultate. Castigul fiecarui pariu castigat este folosit ca miza la urmatorul. Aceasta metoda este folosita de cei care vor un castig mai mare cu o miza mica. Toate rezultatele trebuie sa fie corecte pentru a castiga un pariu multiplu. De exemplu, daca puneti 3 meciuri si toate rezultatele sunt corecte castigati pariul, altfel daca 2 rezultate se adeveresc si cel de-al treilea este gresit, pierdeti pariul „accumulator”. Castigurile sunt mai mari daca pariati accumulator decat daca pariati pe fiecare meci in parte.

Pariul de tip „parlay” este foarte popular printre pariori deoarece poate oferi câştiguri mari cu o suma mica. Exista mai multe tipuri de baza ale pariului parlay, cele “point spread parlay” si cele “money line parlay”. Castigurile din fiecare sistem difera . In “point spread parlay” castigurile sunt fixe, in timp ce castigurile din “money line parlay” sunt determinate de cotele fiecarei echipe.

Money Line Parlays
„Money line parlay” sunt cel mai des intalnite. Ele sunt pariurile multiple in care putem combina cotele pe care le regasim in toata oferta unei case de pariuri (diferenta fata de "point spred parlay" unde putem selecta doar dintr-o lista). El nu foloseşte cote egale (vezi "point spred parlay"), deoarece cota câştigurilor variaza foarte mult de la echipa la echipa. In timp ce un sistem „point spread parlay” asuma şanse 50 – 50 de câştig fiecărei echipe, sistemele „money line parlay” nu face acest lucru. Şansa ca Barcelona sa o învingă pe Steaua este mai mare de 50%, din aceasta cauza acest sistem nu are cote fixe.

„Money line parlay” ia miza pariului si o pune pe o echipa, daca echipa învinge recalculează miza si o pune in întregime pe următorul meci. Practic miza unui accumulator este produsul tuturor cotelor din acel pariu multiplu.

De exemplu, sa zicem ca un parior pune un pariu pe Poli Iaşi 2.60 si pe CFR Cluj 1.70. Daca pariorul pune un pariu de $10, va avea un pariu de $10 pe Poli 2.60, din care va câştiga $26 daca Poli învinge, si va avea $26 ca miza pe CFR 1.70. Daca si CFR învinge, pariorul a transformat $10 in $44.2.

Alt exemplu:
- 3 meciuri cu miza de $1 fiecare.
- $1 pe Craiova sa bata Timisoara la cota 1.5 = castig $1.5.
- $1 pe Real Madrid sa bata Barcelona la cota 1.5 = castig $1.5.
- $1 pe Steaua sa bata Dinamo la cota 2 = castig $2.

Pentru cele 3 meciuri, daca toate pariurile sunt corecte, veti castiga in total $5, din care $3 sunt mize.
La aceleaşi pariu dar accumulator cu 3 meciuri folosind aceiaşi suma a mizei ca aceea de mai sus:
- $3 pe Craiova sa bata Timişoara la cota 1.5 = câştig $4.5 care va fi pus ca miza la următorul meci.
- $4.5 pe Real Madrid sa bata Barcelona la cota 1.5 = câştig $6.75 care va fi pus ca miza la cel de-al treilea.
- $6.75 pe Steaua sa bata Dinamo la cota 2 = câştig $13.5.

Daca toate trei rezultatele sunt corecte, veţi câştiga $13.5 din care $3 este miza iniţială. După cum vedeţi este o diferenţă remarcabila intre cele 2 câştiguri.

Deci marele avantaj al unui pariu accumulator este ca iţi oferă posibilitatea de a câştiga sume mari cu o miza mica, dar numai daca toate predicţiile sunt corecte, altfel daca exista o predicţie greşită veţi pierde toţi banii pusi pe acel pariu. Unul dintre motivele pentru care pariurile accumulator sunt atat de profitabile este ca ele nu ofera optiunea de retragere la un anumit numar de meciuri castigate. De exemplu daca cineva a pariat un bilet accumulator pe 5 meciuri si vede ca a facut profit din primele 3 nu exista nici o optiune de a lua castigurile adunate din primele 3 meciuri. Ceea ce inseamna ca pe ultimele 2 meciuri sau adunat sume mari ca miza ceea ce ar insemna la un pariu normal o miza mare pe fiecare meci. Pariurile accumulator sunt atat de profitabile deoarece miza creste de la un meci la altul, miza urmatorului este castigul celui de inaintea lui, ceea ce face ca pariurile accumulator sa aduca un castig mare dintr-o miza mica.

Point Spread Parlay
In “point spread parlay” castigurile sunt fixe, in timp ce castigurile din “money line parlay” sunt determinate de cotele fiecarei echipe. Cum functioneaza? Casa de pariuri prezinta o lista de jocuri, care au loc intr-o anumita zi sau intr-un anume turneu, lasandu-te sa formezi propriul parlay cu selectii din aceasta lista. Aceste liste sunt compuse din "point spreads" pentru fiecare joc, cotele fiind ajustate sa fie egale incluzand si comisionul casei (standard este 1.91).

Ne intrebam daca este mai bines a pariem individual sau parlay. Tabelul urmator ar trebui sa ne dea raspunsul la aceasta intrebare.

Nr de meciuri Cotele standard Cotele adevarate
2 meciuri 3.60 4.00
3meciuri 7.00 8.00
4 meciuri 11.00 16.00
5 meciuri 21.00 32.00
6 meciuri 41.00 64.00
7 meciuri 71.00 128.00

Dupa cum puteti vedea jucarea meciurilor individual aduce mai mult profit pariorilor. Dar aceasta nu este totdeauna o optiune deoarece unele jocuri pot fi in acelasi timp si nu exista posibilitatea de a reinvesti banii.

Ne intrebam daca pariurile parlay sunt pariuri bune. Raspunsul nostru este nu, mai ales parlay-ul de tip point spread unde cotele de parlay sunt mult mai mici decat cele reale. De exemplu, cota reala a unu bilet parlay cu 3 echipe cand faceti point spread este 8, in timp ce castigul este evaluat la 7, si devine din ce in ce mai rau cand pariati pe mai multe echipe.

Daca totusi folositi acest sistem, sfatul nostru este sa pariati pe cat mai putine echipe. Este recomandat de facut parlay la 2, 3 sau 4 echipe. Daca depasiti 4 echipe pierdeti avantajul fata de casa de pariuri. In loc sa faceti un parlay cu 5 echipe pe 10$, puneti un bilet parlay cu 3 echipe pe 30$. De cele mai multe ori veti fi mai bucuros si castigurile vor fi mai mari.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
   

Case de pariuriWidget powered by WhatstheScore.com

Widget powered by WhatstheScore.com